Werk Schilderijen

Als kind was ik al dol op tekenen. En van de potloden, via de stiften, kwam ik bij het houtskool en pastelkrijt uit. In de laatste jaren van de middelbare school ontdekte ik tijdens de tekenlessen de plakkaatverf. En tijdens de studie
Kunst & Design wordt de ontdekkingsreis van het schilderen voortgezet met acrylverf. Naast de acrylverf heb ik ook de aquarel- en olieverf ontdekt. En de diverse druktechnieken (etsen, zeefdruk, etc.).

Maar de grote liefde voor de acrylverf is gebleven. De meeste van mijn huidige schilderijen maak ik hier dan ook mee. Het schilderen gebeurt niet dagelijks, maar als ik hiermee bezig ben kan ik er uren in verdwijnen. Ik vind het heerlijk om mijn gevoelens en emoties tot uitdrukking te laten komen op een leeg doek.

Daarnaast kan ik ook volop genieten van de beelden en emoties die mensen bij mijn werk hebben. Dit is vaak zo anders dan het gevoel waarin ik zelf zat met schilderen. En toch kloppen alle reacties, er zijn geen foute ideeën mogelijk hierbij. In de galerie zie je een selectie van mijn werk.

 

Werk Fotografie

Ik ben altijd al dol geweest op fotografie. En mijn oog is altijd op zoek naar mooie doorkijkjes of lichtvallen. Het ‘ouderwets’ in de doka staan vond ik geweldig. Helaas heb ik hier op dit moment geen ruimte en materiaal voor.

Maar ook de moderne (digitale) fotografie heeft absoluut zijn charmes. Het
snel kunnen schakelen en aanpassen. Meteen zien wat je doet. Vooral de buitenfotografie heeft hierin mijn voorkeur. Mooie onverwachte beelden vinden in het kleine detail. En de snel veranderende pracht van Moeder Aarde vereeuwigen voor ze weer verdwijnt.

En ook mijn foto’s bewerken op de computer kan hele mooie resultaten opleveren. In de galerie zie je een selectie van mijn werk.

 

Werk Grafisch

Creativiteit kan je ook heerlijk uiten op de computer. Zeker als grafisch vormgever kan je vele kanten op. Het leukste blijft voor mij toch het spelen met beelden, zoals je dat met schilderen en fotograferen ook doet. Maar ook mensen helpen hun gevoel en idee om te zetten in iets tastbaars blijft prachtig om te doen.

Ik kruip niet alleen meer als grafisch vormgever achter het toetsenbord. Ook denk ik mee en adviseer ik over creatieve processen. En gezamenlijk ontstaan
er dan mooie ontwerpen en plannen.

En uiteraard is het grafisch proces een prima inspiratiemiddel voor mijn schilderijen en de fotografie. Eigenlijk haken alle drie de onderdelen wel in elkaar vast. In de galerie zie je een selectie van mijn werk.